Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2007 14:03 - Заимов в Заимов
Автор: omerga Категория: Политика   
Прочетен: 3877 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Доста оргинално, нали? Както и да е. Нямам интернет, та сядам за малко на чужд, за да споделя някои впечатления. Условно се разделят на два дяла: изненади /приятни/ и всичко друго, което очаквах /неприятно/.

Ще започна с приятните изненади: 
Колкото и да се говори за Мартин Заимов (с известно основание), че е своеобразен луд, несериозен, инфантилен, той е харизматичен и естествен, а заради склонността му към инфантилност най-малкото прави невъзможено далавераджийско, корумпирано и прочее мислене. Това е доста сериозно предимство. Отгоре на това, все пак той е интелигентен човек, който би си вършил работата, а това е най-важното, нищо че такива неща рядко са приоритет на избирателя на избори.
За да гласуват за теб, в град, който избира Бойко Борисов, тоест град, където нагласите са крайно популистки, не може да се залага само на компетентността на даден кандидат, CV-то му или високия му морал. Това, уви, трябва да се постави на втори план, тъй като за добро или зло, хората не се вълнуват от това. Вълнуват се от рок звезди. Бойко не е политик, той няма CV, а морал дори не е ясно какво ще рече що се отнася до него. Това е така, защото хората не се интересуват от това, те искат да го видят на сцената, да му пипнат мускулите, да питат за жена му, да знаят как е в леглото. (Това не си го измислям, присъствала съм на не един такъв разговор за Бойко). Разбира се, това е доста пагубно и, пак подчертавам, не смятам, че трябва да се поощрява. Но докато това е положението, трябва (с мярка) да заприличаме и ние на рок звезди. Та, ето я приятната изненада: Мартин говори непринудено, простичко, развълнувано. Не беше политичен, а вместо това доста говореше за сърцето си, което тупти и обича София. Подскачаше и се кланяше. Държеше под мишница едно голямо синьо сърце. Клипът, който прожектираха е симпатичен, лек. Нищо надуто, префърцунено или претенциозно нямаше в него. Накрая те кара да се усмихнеш (нещо, което в президентската кампания на десните болезнено липсваше). 
В другия край на парка беше паркиран щабът на Мартин. Да, паркиран. Един камион изрисуван в графити, а с големи букви отгоре беше изписано (пак с графити) "Аз обичам София". Раздаваха сини близалки във формата на сърце на децата. После представи съветниците, каза нещо в смисъл да не ги ругаем толкова (по медиите имам предвид), което беше доста трогателно. Накрая излезе Белослава, която не пее антикомунистически песни, както се случва напоследък на такива митинги. 
Тези неща бяха около 2/3 от цялото събитие. Беше приятно и свежо, ненатоварващо, изобщо да ти е кеф да гласуваш.
Очакваните неща дойдоха от Костов и Юруков, които бяха доста скучни. Повториха нещата, които винаги си говорят, у Костов имаше традиционната градация на гласа, която винаги завършва с възгласи "Победа!" от страна на публиката. Костов, който излезе веднага след Мартин, кой знае защо, се извини на хората, че Мартин не бил много по думите, но ни увери, че е човек на действието. Доста некоректно според мен, но това не е чак толкова важно. 
Важното е, че десните започват сякаш да се оглеждат наоколо, поотъркват очи и май виждат (и се примиряват?), че симпатизантите им вече не избираме своето представителство според написаното в учебниците по история. В крайна сметка, това, което се случи между "89 и "99 да речем,  няма нищо общо с паркирането в София например или с превръщането на България в, хмм, адекватен член на ЕС. Ако един политик не е адекватен на времето си, той просто ще си остане в и отиде с времето, в което битува.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен -
01.10.2007 14:27
Половината статия е за Бойко
цитирай
2. анонимен - rabish
01.10.2007 15:09
rabish
цитирай
3. miroslavavramov - ;-)
01.10.2007 16:43
http://miroslavavramov.blog.bg/viewpost.php?id=115827
цитирай
4. анонимен - ЗРИТЕЛ НА НВ
01.10.2007 20:46
Като слушам Мартин Заимов какви глупости говори, изобщо не се замислям за неговата интелигентност.
цитирай
5. анонимен - ЧИТАТЕЛ
01.10.2007 20:50
Костов е чул какви ги бръщолеви Мартин ,затова се е извинил на хората.Костов със сигурност си дава сметка ,че с тази кандидатура няма да стигнат далеч.Неправилен избор и той го знае.
цитирай
6. jog - Нормалните ...
01.10.2007 22:45
Къде са нормалните? Къде са истинските кандидати за кмет на София? Защо се уплашиха? Защо не се кандидатираха?

Тези избори въпреки, че са местни ще бъдат по-интересни и по-истерични от президентските в САЩ май :)
Поне бюлетините са големи и няма да се загубят 200-300 бройки при ръчното преброяване :)
цитирай
7. viovioi - Усмихва се, но няма визия и стил....
02.10.2007 15:45
Айде.айде добре е горе - долу:)))
цитирай
8. анонимен - pepino
06.10.2007 19:47
Otllicen kandidat e Martin, samo, ce smjatam ce poveceto koito glasuvat haresvat povece milicionershtinata. Bunashkija ton na mutrata, kojato lyje i vsyshnost ne predlaga nishto tova se haresva. Nai-malkoto poglednete saita na coveka...moderen, syvremenen i otkroven. Ajde malko pomislete toja pyt, ako reshite da glasuvate!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100787
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930