Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2007 18:08 - Тъжна история за нещо като ВиП
Автор: omerga Категория: Други   
Прочетен: 1683 Коментари: 1 Гласове:
0



Не можах да се сдържа да не напиша нещо за вип Брадър. Не следя предаването много, но ми е интересно да го понаглеждам от време на време. Няма да говоря за това как то никак не е вип, но за сметка на това май е много брадър, понеже, мисля, това е ясно и доста безинтересно. Това, което ме тресна на клавиатурата беше една конкретна персона, не предаването изобщо. Шоуто, вип или не, е забавно, нищо особено не бих казала за него. Тук съм за друго и другото се казва Евру. Катето. Доброто старо Кате. Мисля, че само заради нейния персонаж трябва да се гледа шоуто; тези които казват, че трябва да се гледа групата, понеже това е то нашето общество, просто не гледат и не знаят, че всъщност не групата, ами Катето е онова, което зяпаш, гледаш, маеш се и не вярваш на ушите си. Другите са за пълнеж; те са за да може тя да има ситуации на изява; да видим ясно и категорично що е то български вип и колко е трагично и тъжно това място, в което живеем. И не на последно място, как чалгаджийката Десислава е по-смислена от 50-годишната велика българска актриса Катерина Евро.

Та значи, за тези, които не са гледали последните дни, изглежда, че Катето има, сякаш, съдбоносна задача, а именно - да  дефинира, ако не какво е вип, то какво не е вип и защо то няма почва в къщата на брадъра. Нашето Кате с нейните 20 филма, 50 години, държание на 15-годишна и средното (!) си образование се притече на помощ на тези, които не са сигурни къде да поставят границата между важните, известни, културни, артистични, умни, мили, добри, градски, образовани (?!) персони и онези другите, които не сме.  Трябва да уточня за тези, които ептен не са запознати с материята следното: с две думи прости, ако пишат за теб в жълтите вестници (минимум статия на два месеца или две снимки + дребна клюка в рамките на един месец), то вие сте вип. Вип е промоционален пакет, който включва горепосочените качества + 3 други по избор. Ако не покривате норматива в тези издания не ви се полагат качества, понеже те са резервирани и в ограничени количества, а и, да си го кажем честно, няма, ама просто няма как иначе да ги притежавате ей тъй на. Да не говорим, че от това излиза, че вие сте 1/ неизвестен, следователно 2/ загубеняк, 3/ нещастен селянин и 3/ тъпанар, така че и без това няма как  да блестите с особени каквито и да било прелести - физически или духовни.

И така, Катето се оказа във вип къщата с Христина, съпругата на Здравко. Тя не е вип. Това силно разтърси нервната система на Катето и много я разтревожи. След като някак, с много усилия на своя блестящ ум, успя донякъде да приеме тези новоизлюпили се закони на Вселената, в които вип и невип живеят в къщата на вип брадър, тя успя да събере сили и да ни разясни как стоят всъщност нещата с виповете  в действителност. Няколко важни неща изляоха наяве. Например безинтерестното "всяка жаба да си знае гьола, а това не е нейният (на Христина) гьол". Нашето Кате няма представа вероятно колко е точна аналогията с жаби и гьолове, но това ще го оставим на нея. Други неща се разясниха. Христина не може да говори с тях, защото те са випове, те са Известни, а тя не е. "Селянка нещастна, да си ходи на село.. Ква е таа бе, алоо?!". Хммм... Трудно ми е да коментирам, минаваме нататък. "Тя не е умна - тъпа селянка е, понеже не е вип и, моля, моля, човек трябва да се научи да е реалист в тоя живот". Да, верно, Кате. Ти на своите 50 години и своите истерии си толкова реалист, дори няма да споменавам колко адекватна, че ми иде да подскоча от кеф. Браво! Добре че се появи в това долнопробно шоу, че да ни научиш на акъл. На същите тези 50 години и онези 20 филма, да ти кажа, влизането във вип къщата може да е само съмнително, нищо реалистично няма. Това, което прави подобен ход адекватен е само онова средно образование. Само с него всичко си идва на мястото. Но, да, пардон, аз не съм вип и моето гледище е поначало грешно.

Ктерино моме, пардон, мадам Катерина, 20те филма не те правят вип (very important person) в битовизма, в който си попаднала или където и да било, освен на снимачната площадка. Правят те добър актьор с долнопробни обноски и характер. Това, че си актьор, пък, в тая забутана държава с Никакво напоследък кино, би трябвало да ти говори много и да те блазни много малко. Колкото си по вип, толкова по скромен е хубаво да бъдеш. Тогава наистина ще станеш вип - за хората изобщо, а не само за сценариста, режисьора и продуцента на предишния ти неуспешен филм.

И последно: Нямаш елементарно възпитание! Отвратително е! Да знаеш!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iria - Нямам думи
27.04.2007 23:26
Нямам думи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100778
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930