Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2007 16:31 - Страната на чудесата
Автор: omerga Категория: Политика   
Прочетен: 1225 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2007 22:05


Скучна, тъпа държава!  Ето каква ще е темата на този пост.  Приятелите ми ме питат защо не си пиша в блога. Казвам им, че нямам вдъхновение, докато всъщност няма какво да ме вдъхнови в тази дефектна имитация на някакво тяло, което следва да е здраво стъпило на прости принципи и да е подчинено на още по-проста логика, но вместо това се мотае като контузена медуза в необятния океан незнаейки къде се намира и как е попаднала тук.

След президентските избори беше естествено общественият живот да стане по-скучен, понеже след избори рязко пада адреналинът и се губи довчерашната динамика, надежда и фурор. Е, да, ама необходимо ли беше след като нещата трябваше да се окопитят, политическите представители и прочее обществени афродизиаци да се замотаят като махмурлясали зомбита, които нямат сили да произведат нито едно свястно политическо послание или изобщо някакъв опит за алиби, че мозъците им са там, където следва да бъдат?

Съвсем хронологически  непоследователно се сещам з няколко възмутителни случки, които обаче могат да предизвикат само апатия, след първоначалното обикновенно стряскане.

Таксиметровите шофьори. Моля, моля. Каке възможно такъв акт, присъщ може би на пещерните общества-популации, да се разчете като легитимен акт на (ето, вече явно пръкнало се) гражданско общество?  И целият свят трябва да спре да изчака тези хора, които поради дезорганизираността си и нахалното си и просташко държание до сега не са се сетили, че няма да е зле да вземат превантивни мерски за собствената си сигурност. Него ден от интервютата с някои шофьори  се разбра, че няма такъв, който да не е бил бит, ограбван или нещо такова. Еми, добре де, щом този проблем съществува от толква време, защо не сте се опитали да го разрешите като нормалните хора? Никой никога не ги е спирал да си отстояват правата. Не, трябва да блокираме София и институциите за да си кажем какво ни е на душата.

Междувременно пък тече концертът "Не сте сами", за чието лицемерие и гротесни форми и съдържание нямам думи, а и да имах, гнус ме е да говоря за това.

После. ДСБ. С цялото ми уважение и твърде вероятни бъдещи вотове на избори, идете и си починете някъде. Как така партия, която претендира да бъде алтернатива на властта (впрочем и на всичко и всички остали), тоест със съзнанието, че по-добре би се справила с властта, следователно и стремейки се към нея, продължава да се капсулира и прави всичко възможно, сякаш, да отсее избирателите, за да останат само тези, които са готови да си продадат душата за нея? Това е типично поведение на секта, не на политическа партия с претенции при това. Колко стратегически правилно, или поне обмислено, е да искаш замразяването на всички обекти с руско учатие. Когато утре спечелиш властта, как точно би се справил с отговорността, която носи тази позиция със себе си? Един приятел ми каза, че ДСБ се държи като пратия, която е на ясно, че няма да бъде някога на власт, но и такава, която не го крие. Браво. Колко ли избиратели ще спечелим с тези си позиции? Не е никак изненадващо, че единствените партии, които търпят сравнение помежду си са атака и дсб. Само заради надменността си и радикалните и недотам обмислени позиции. Друга такава позиция на ДСБ е свързана с Турция. ДСБ официално изрази пред ЕС, че е категорично против преговорите с Турция. Хубаво. Е, и? И с изпъчени гърди счита себе си за много важна, сериозна и съществена. Ясно, че не е и по този повод трябва да се държи по-скромно и да бъде по-скромна в изказванията си.

Ще завърша с нескопосания, жалък и малоумен опит на опозицията и част от управляващата коалиция да забрани на българските турци в Турция да гласуват. Браво. Мислиха, мътеха и накрая се появиха с идея, която би хрумнала на дете във втори клас, което обаче бързо и я отхвърлила предвид обстоятелствата и, най-вече, последиците на подобно решение. Всъщност единствената партия, която има истинска полза (която ще се материализира по-нататък) от подобна глупост е именно ДПС. Дори те не биха могли да си направят такава услуга, ако ще цялата държава да им бе в ръцете. Опитвахме се някак да оборим основния аргумент на ДПС за нейното съществуване - дискреминация. Еми, потвърдихме го така, че никак няма да можем да се оправдаем оттук нататък. После иди обяснявай, че етническия модел е безсмислица. Не, че не е, не ме разбирайте погрешно. Но това го знаем ние. А как го обясняваме на другите?

Изобщо, как се обясняваме? В и извън рамките на страната на чудесата?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100376
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031