Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2007 21:02 - Българинът и слънцето.
Автор: omerga Категория: Други   
Прочетен: 1930 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2007 03:42


Има ли хора сред нас, които още не са си дали  сметка за нарастващата в геометрична прогресия ентропия на родното ченоморие? С други думи, кой от нас още не е стигнал пределите на непреличния си речник като мине дори със светкавична скорост по крайбрежните селца, градчета, градове и градчища? Ако не сте и ако все пак живеете с убеждението, че живеете или прекарвате време в България, то се чувствам морално задължена да разбия тази ви илюзия: вие не пребивавате тук, ами на Луната и на всичко отгоре си нямате сателит. И не четете вестници. Съжалявам.

Та, от години по черноморието ни е плъзнал вирус, който вече дори не се забелязва като такъв, понеже няма незасегнати от него места. Доколкото преди години можехме да отидем някъде и да си кажем: "аууууу, ц-ц-ц, виж само какво строителство, каква грозотия.. лелеее.. ужас. ето, там не е така. Има си плаж, море и къщички с градинки", сега това е невъзможно: сега сравнението е само между онази и тази (огромна) сграда. Видите ли, в България си нямаме градове, при това достатъчно грозни, и за това трябва да превърнем всяка нива в някакъв комплекс. Но висок. И шарен! Със стъкла, чупки, керемиди и метал! Матов! МОДЕРЕН!

Гениално. Докато хората по света зеленеят и пазят стари сгради и предмети, ние ги рушим, боядисваме и лакираме.

Друг е въпросът, че огромна част от това строителство е незаконно и си е нагло олицетворение на "тъмната страна" на нашето мило отечество.

Така, така. Но все пак има хора, които все още са възмутени от това и чакат, и чакат да падне бомба на морето за да го изравни със земята. Аз съм един от тях и пиша този пост, понеже днес прочетох кога ще настъпи апокалиптичният удър. Впрочем, не, по-скоро кога ще можем да започнем да се надяваме това да се случи. В днешния брой на СЕГА пише:

"Парламентът отпуска още 2 г. строителен произвол по морето"

Хмм..

Значи Парламентът, който за какво ми е на мен ако не именно да регулира и Ограничава произвола (не само в строителството, ами изобщо), е отпуснал време и пространство за неговото осъществяване. И какво ще рече "отпуснал"? С конкурс? С търг? Всъщност, явно с благотворителна цел. Каква красива държава наистина. Винаги напомня за законите на Огледалния свят и Страната на чудесата. И като казвам това се сещам, след като министрите нямат нужда от висше образование да са такива (така де! каква е тази дискреминация? Да не би кат" , такоата, имаш висше, "начи, да си повече от мене, бе, алоооооо?! НЕ, гадни надменни копелета! Ай, наздраве), нека поне да се изиска от уважаемите държавници да четат Алиса. Така де, или някой друг да им я прочете. Явно това е напълно достатъчно, за да следват принципите на нашата страна, т.к те са си такива, огледални, в смисъл обратни.

Приказна страна. Държавата позволява и поощрява хората да нарушават всякакви наредби и закони (не знам дали се сещате какво е това. Западна легенда за нещо хубаво, което вярвам, че някъде, в някакви папчици по прашните раффтове битува). Защо? За да си почине тя (от какво??), за да са щастливи гражданите (за кое??)? Нищо не разбирам. Да, де, както винаги мутрите ще са хепи енд фрий, което пък си е така и без да го изричаме толкова гръмко, сякаш трябва не да се срамуваме, ами гордеем от този факт.

Топлофикация пък, която мразя, съобщи на гражданите като мен, които не са си плащали парното, но се топлят с него, че ще получат бонус! Един вид ще бъдем възнаградени за нарушаване правата на Топлофикация, както и на останалите абонати, които прилежно са се бъркали всеки месец за тази мошеническа организация, така ли да разбирам?
А въпросните лоялни граждани да го духат! Така де, загубеняци.

Същата история като с морето. Всичко е наопаки. Всичко. И не е сън, о, не. За това поне сме надскочили Алиса.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Завиждаш на тези, които
31.05.2007 21:02
имат възможноста да струят и да правят бизнес. Вместо да се концетрираш нат себе си и да правиш, да се опиташ да направиш нещо стойностно, ти се хванала да плюеш. то за това българия е натози хал. Заради такива "разбирачки" като тебе. Айде, моля ти се.
цитирай
2. incubus - Съгласна съм!
28.07.2007 17:31
Напълно подкрепям мнението на анонимен!

Трябва да има повече такива интелигентни и грамотни хора, които не се страхуват да кажат истината за някой!
Евала!

хо хо хо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100776
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930