Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2006 20:18 - TV Rulzzzzzzz
Автор: omerga Категория: Други   
Прочетен: 885 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.02.2007 16:59


Трябва да ви кажа, че ми е малко скучно без избори.  Това го споделям с пълното съзнание, че ще се издам като малко инертна.. което не ми харесва, но айде! Няма да си призная по-сериозните недостатъци.  Та, в тая връзка, с изборите, започвам да разбирам защо е толкова популярен биг брадър. Тук ще благодаря на Алеко, че ме отвори на FamilyGuy - страшно смешно сериалче, което също ми помогна да стигна до туй гениално прозрение. (знам, че не е  гениално, казвам го иронично!)

Около избори има много еуфория, новините и събитията ти се набиват в съзнанието, щеш, не щеш - гледаш. Няма нужда да проявяваш кой знае каква инициатива, за да бъдеш информиран и в час, а пък и да не си, винаги мъничко знаеш, (повечко) обсъждаш със съседи и приятели, вълнуваш се, чудиш се, ядосваш се и прочее. БигБрадър печели зрители по същия начин (също и много други предавания, но мисля, че бигБрадър е най-показателен); Показва някакви "обикновени" хора, с техниите най-обикновени характери, желания и проблеми, и ги превръща в нещо вълнуващо и зрелищно. Естествено, интерактивността е онова, което манипулира, пардон, ухажва, прелъстява и Уважава правото и желанието на гражданина да има участие в народните съдби.

Интересно ми е обаче защо БигБрадър е толкова по-популярен в сравнение с истинските избори и/или държавата и нейните мили нам институции? Явно хората  имат желание и енергия да решават нечии съдби, да отсъждат кой е готин, умен, пич и кой - не. Разбира се, хората са разочаровани от партиите, държавата , съседите, квартала и класната на детето, но те са също отвратени и от повечето участници в ББ.  Но ги гледат и гласуват за/против тях. Гледат, оценяват и решават кой става и кой не става. Накрая решават кой да си отиде с голямата награда, всички са щастливи и доволни, а ако са късметлии могат да мернат своя фаворит в клуб Порно (?!), да му поискат автограф или просто да му кажат "здрасти, аз гласувах за теб, но (например) никак не ми хареса, че когато Х един път не си изми чашата ти му каза, че е изрод,  не му се извини, а той/тя плака 2 часа в банята". Задълбочени или не, хората са много заинтригувани.

Впрочем имам едно бегло подозрение защо изборте в ББ са по-популярни. На обикновени избори избираме този, който ни харесва, гласуваме с положителен знак, за, а не против. В ББ напротив, там гласуваш против някого.  Ндпреварваш се с хората кой е по-мразен, недостоен и кой има повече основания да му бъде заявено, че не е харесван. Хората се чувстват много по-уверени когато осъждат, мразят, гонят и обиждат, отколкото оратното. Това си е и много по-практично - вероятността да се "минеш" когато гласуваш "за" е значително по-сериозна, отколкото ако гласуваш против, което, както е всеизвестно, е изключително важно за нашите братя българи. Интересно ми е например, какво ще стане ако предстоящите избори в София се проведат на този принцип. Да речем, 10 кандидата на три етапа по метода на изключването. Не че бат"Бойко няма да спечели пак, но съм сигурна, че останалите ще се подредат друго яче. Даже кампанията може да се проведе в къщата на ББ със съответните правила. БигБрадър - Местни избори! Клуб Порно и Злите народни езици, чалга и бира на корем. О, каква избирателна активност привиждам!

В крайна сметка, всичко е въпрос на ПиАр. Не само на кандидатите, но и на шоуто. А изборното шоу има много слаб ПиАр, може би е време за истинският ББ да влезе в нашето (културно??!) общество? Надявам се, не, но все повече ми се струва така.

Каквото и да си говорим, истината е, че TV Rulzzzzzzzz, Ники Кънчев - президент, Пеньо - министър на здравеопазването, Светлана или Панайот  - на социалната политика, Дим Дуков - на информацията и прочее, а другите ще ги гледаме следващия сезон..


Тагове:   TV,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100371
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031