Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2006 23:29 - Внезапни сблъсъци с особени индивиди
Автор: omerga Категория: Други   
Прочетен: 1127 Коментари: 1 Гласове:
0



Нещо тия дни не ми идва какво да пиша, макар че по няколко пъти отварям блога и кликвам уверено на "нов постинг", но после с леко неудобство и гузност изоставям страницата. Това само по себе си е радостна новина понеже явно блогът се превръща в нещо устойчиво в ежедневието и свиквам с него.

Както и да е, днес срещнах едно много интересно лице. Въпросното (мъжки пол, видима възраст около 25, още по-видимо Куул) се намеси в разговор, който водех с една приятелка за Неделчо Беронов. По-точно, щяхме да започнем разговор, ако не се беше намесил той: чу името му и дойде да каже Своето Мнение. Звучеше така: СДС (?) са тъпи; плакатът на Неделчо не струва; какво значи "избираме президент/ Беронов"?; той ли ще ми каже какво да правя аз?; аз ако гласувах, аз не гласувам от дълго време (това го каза  особена гордост), но ако гласувах, пак нямаше да гласувам; СДС (?!!) трябвше да излъчи млад президент, крайно време е да се появи някой млад, нов и зелен.

Всички тези неща (много пропускам) бяха изговорени толкова бързо и категорично, че не предполагаха никакъв разговор. Все пак му казах накрая, че няма логика преидентът да е млад, още по-малко ей така, заради самата младост. Защо? Отговорих му нещо в смисъл на опит, който няма как да имаш ако си млад и още две-три неща. Тъй нареченият опит, заяви той, не прави човека човек (перефрезирам, но беше нещо в този смисъл).

После разговорът се разплу и обхвана всякакви проникновени идеи като, азът не е аз, думата "зависи" е само дума, а който я използва е глупак и нищо не разбира, защото нищо не зависи. Насочих го към Айнщайн по тоя повод, барабар с вметката, че "относително" и "зависи" са, така да се каже, близки; накрая се обърка тотално и заключи, че неговите мисли са твърде сложни за моето простосмъртно съзнание.

Както и да е, исках за Беронов да поговоря. Разбира се, човекът не е в час (не Беронов, лицето:)), но все пак ме разтревожи това, че млад човек  може толкова поразително да наподобява онова закостеняло съсловие, което свързваме по-скоро с възраст+село/малък град+никакво образование+ниска информираност+домашна ракия.  Общо взето е ясно защо човек, който е израстнал например във времето на комунизЪма, би имал закостеняло съзнание, краен скептицизъм и някаква особена форма на отхвърляне на идеята за перспектива или изобщо размишление, но как това се случва с млад човек, който се носи на гребена на младежката вълна? Интелигентната й част имам предвид. Тук не става дума за това дали харесва или не Беронов в случая, ами за категоричния отказ на каквито и да било аргументи в полза на тезата или просто някакъв разсъдък, който да подаде малко  живот на думите му.  Не разбирам как този млад индивид, с една дума, юноша, няма органическа склонност към това особено нещо, наречено размисъл, как някакъв невидим крак, обут в тежка кубинка, не го подритва да анализира, критикува и прочее?


Тагове:   особени,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tonitochev - За Беронов
31.10.2006 17:37
Много хубаво пишеш,чак ме кефиш.Жалко,че си на такава позиция-губеща.То Беронов и на него му беше ясно,че няма шанс да спечели нищо и беше един вид пушечно месо.Тоест парлама.И сега Костов просто се измъкна от срама.След изборите поне да бяха уважили горкият използван човек,пък то...

Та този млад човек може и да не е размишлявал особено много.То в случая не е и нужно.Те нещата се виждат и без очила.СДС отдавна умря и скоро няма да се съживи за съжаление.

Този,който можеше да раздвижи нещата просто си пази силите за наистина важните избори.Тогава ще става каквото ще става.И аз ще си замъкна задника да гласувам за този човек.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: omerga
Категория: Други
Прочетен: 100374
Постинги: 26
Коментари: 122
Гласове: 365
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031